ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

30.06.2017

ΤΕΙΡΕΣΙΑ στην ακτοπλοΐα σε όλες τις μορφές δρομολογήσεων ( ελεύθερες, αποκλειστικές, επιδοτούμενες μονοετής και πολυετής αλλά και έκτακτες δρομολογήσεις) ζητεί το ΕΔΜΝ

Διαβάστε περισσότερα...

Μικρά Νησιά και Εθνικές – Ευρωπαϊκές Χρηματοδοτήσεις

23.05.2017

Συνάντηση του Προέδρου του ΕΔΜΝ Λευτέρη Κεχαγιόγλου και συνεργατών του ΕΔΜΝ με τον Γενικό Γραμματέα ΕΣΠΑ κο Π. Κορκολή

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

10.05.2017

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η παρουσία της «Ελληνίδας πρέσβειρας» Αστυπάλαιας στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για την Ημέρα της Ευρώπης στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα...

Στους Οθωνούς το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών.

09.05.2017

Στους Οθωνούς θα κτυπήσει η καρδιά των μικρώνησιωτικών κοινωνιών στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2017.

Διαβάστε περισσότερα...

Θετική η κομισιόν στην στελέχωση τεχνικών υπαλλήλων σε όλα τα μικρά νησιά.

30.04.2017

Θετική είναι η κομισιόν, όπως αυτή εκφράσθηκε από υψηλόβαθμα στελέχη που διαχειρίζονται τα εθνικά προγράμματα χρηματοδότησης της ΕΕ στην στελέχωση τεχνικών υπαλλήλων με ευρωπαϊκά κονδύλια.

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Ν. Σαντορινιό

29.03.2017

Κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα προώθησης του Μεταφορικού ισοδύναμου, της αλλαγής του νόμου πού αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και την Νησιωτική πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα...

ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

23.03.2017

Τετραήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ομάδα του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών καλεσμένοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα κύρια θέματα πού συζητήθηκαν κατά το τετραήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες ήταν η θεσμική και τεχνική υποστήριξη – θωράκιση των μικρών νησιωτικών δήμων και αντιδημαρχειών, ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν απρόσκοπτα δημόσια εθνικά και ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα, και η επικουρική υποστήριξη της καθημερινότητας των μικρών νησιών μέσω εθνικών δράσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλος ο αντίκτυπος της Ολομέλειας των Μικρών Νησιών στις Βρυξέλλες.

04.10.2016

16η Ετήσια Συνδιάσκεψη Ευρωπαϊκών Μικρών Νησιών στις Βρυξέλλες:

Μεγάλος ήταν ο Αντίκτυπος στα θερμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 16ης Γενικής Διάσκεψης των Μικρών Νησιών.

Εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, από τις Γενικές διευθύνσεις, Αιρετοί και στελέχη από όλες τις χώρες αλλά και από άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην Διάσκεψη.
Έντονο επίσης ήταν και το ενδιαφέρον από τις εθνικές κυβερνήσεις των χωρών, η δε Ελλάδα εκτός από συνεργάτες συναρμόδιων υπουργείων, κάλυψε και Τηλεοπτικά το γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη από τα Πανεπιστήμια ζήτησε το ΕΔΜΝ

03.09.2016

Tο ΕΔΜΝ απέστειλε επιστολή προς όλους τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας μας ζητώντας τους να δίνονται περισσότερες εργασίες πτυχιακές – μεταπτυχιακές και διδακτορικά από τα ανάλογα βέβαια τμήματα - σχετικά με τις κοινωνίες και επιστήμες των μικρών νησιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Κομισιόν: Μπορεί η Ελλάδα να διατηρήσει το μειωμένο ΦΠΑ στα μικρά νησιά.

13.06.2016

Βρυξέλλες. Ξεκάθαρη απάντηση από τον εκπρόσωπο της κομισιόν και επικεφαλή της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας Donato Raponi, (European Commission, Head of Unit, DG TAXUD) ζήτησε ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου μικρών Νησιών Λευτέρης Κεχαγιόγλου σχετικά με την δυνατότητα επαναφοράς μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όσα μικρά νησιά αφαιρέθηκε και τη μη αφαίρεση του από τα υπόλοιπα.

Διαβάστε περισσότερα...

1 2 3 4 5 6 7