ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με φορείς αρμοδίους για θέματα νησιωτικής πολιτικής

13.05.2016

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προσεκλήθησαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, οι κάτωθι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα

Διαβάστε περισσότερα...

8o Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών. Συμπεράσματα

04.05.2016

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τον Δήμο Σπετσών.
Την αιγίδα τους έθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΟΚΕ), η Βουλή των Ελλήνων και το καθ’υλην αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το συνέδριο στήριξαν επίσης το INSULEUR, το CISD, ο ΕΟΑΕΝ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών.

Κατά το τριήμερο του Πανελλήνιου Συνέδριου ακούσθηκαν όλες οι απόψεις και κατά την συζήτηση προέκυψαν τα συμπεράσματα:

Α. Η σημερινή κατάσταση έχει επιδεινώσει την βιωσιμότητα των μικρών νησιών. Σήμερα χώρος ισων ευκαιριών στην μικρονησιωτική Ελλάδα δεν υφίσταται. Η ανασφάλεια, η αγωνία ζωής στα μικρά νησιά ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Β. Το ΕΔΜΝ προτείνει και ενθαρρύνει την κυβέρνηση, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μια κοινή δράση σε θέματα κοινωνικής σύγκλησης και συνοχής χωρίς χάσματα και ανισότητες, και την μετατροπή της μικρονησιωτικής Ελλάδας σε χώρο πραγματικών ισων ευκαιριών.
Η Βιωσιμότητα των μικρών νησιών είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη της πορείας όλης της χώρας και με αυτό το δεδομένο προτείνουμε:

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Μιλτιάδης Κύρκος στηρίζει την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία υπέρ των μικρών νησιών

07.03.2016

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Μιλτιάδης Κύρκος στηρίζει την πρωτοβουλία που πήραν τα ευρωπαϊκά μικρά νησιά για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Ελισσάβετ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ - ΒΡΥΩΝΙΔΗ στηρίζει την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία υπέρ των μικρών νησιών

02.03.2016

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ στηρίζει την πρωτοβουλία που πήραν τα ευρωπαϊκά μικρά νησιά για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτριος Παπαδημούλης υπέρ των μικρών νησιών

29.02.2016

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτριος Παπαδημούλης στηρίζει την πρωτοβουλία που πήραν τα ευρωπαϊκά μικρά νησιά για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα...

Μικρά Νησιά μεγάλο πείσμα…

24.02.2016

Οι τεχνικές συναντήσεις προχωρούν σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και φορείς της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Το ΕΔΜΝ με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση δέχεται την ανάληψη δράσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

05.02.2016

Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη, να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των μόνιμων μειονεκτημάτων που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά νησιά. Το κείμενο επισημαίνει επίσης τις μοναδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών οι νότιες νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης και ζητά συνέχιση των ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων για τα νησιά, "ιδίως των κρατών που υπάγονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής".

Διαβάστε περισσότερα...

Ορίσθηκε η επιτροπή ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών

27.01.2016

Ορίσθηκε η επιτροπή η οποία προτείνει, στοιχειοθετεί και τεκμηριώνει τις προτάσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δικτύων Μικρών Νησιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη: Η έκθεση για τους Ευρωπαϊκούς λιμένες το πρώτο βήμα για προσέλκυση επενδύσεων

25.01.2016

Ψηφίστηκε σήμερα στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, ύστερα σχεδόν από ενάμιση χρόνο συνεχών διαπραγματεύσεων, η έκθεση σχετικά με τους νέους κανόνες για την ελεύθερη οργάνωση των λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοδοτική διαφάνεια των λιμένων, εισηγήτρια της οποίας για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) είναι η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη. Στόχος της εν λόγω έκθεσης είναι η προώθηση δικαιότερου ανταγωνισμού, η μείωση των νομικών ασαφειών και η ενδυναμωση της διαφάνειας, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των λιμενικών υπηρεσιών και την προσέλκυση επενδύσεων στα λιμάνια.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών στη Βουλή

21.01.2016

Το θεσμικό όργανο της Βουλής, την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και ορεινών περιοχών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καλεσμένο του Προέδρου του Δημήτρη Γάκη, ενημέρωσε το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές των μικρών νησιών μας.

Διαβάστε περισσότερα...

1 2 3 4 5 6 7