ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Ν. Σαντορινιό

29.03.2017

Κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα προώθησης του Μεταφορικού ισοδύναμου, της αλλαγής του νόμου πού αφορά τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και την Νησιωτική πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα...

ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

23.03.2017

Τετραήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ομάδα του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών καλεσμένοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα κύρια θέματα πού συζητήθηκαν κατά το τετραήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες ήταν η θεσμική και τεχνική υποστήριξη – θωράκιση των μικρών νησιωτικών δήμων και αντιδημαρχειών, ώστε να μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν απρόσκοπτα δημόσια εθνικά και ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα έργα, και η επικουρική υποστήριξη της καθημερινότητας των μικρών νησιών μέσω εθνικών δράσεων.

Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλος ο αντίκτυπος της Ολομέλειας των Μικρών Νησιών στις Βρυξέλλες.

04.10.2016

16η Ετήσια Συνδιάσκεψη Ευρωπαϊκών Μικρών Νησιών στις Βρυξέλλες:

Μεγάλος ήταν ο Αντίκτυπος στα θερμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 16ης Γενικής Διάσκεψης των Μικρών Νησιών.

Εκπρόσωποι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Κομισιόν, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, το Γραφείο της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης, από τις Γενικές διευθύνσεις, Αιρετοί και στελέχη από όλες τις χώρες αλλά και από άλλους ευρωπαϊκούς θεσμούς παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ενεργά στην Διάσκεψη.
Έντονο επίσης ήταν και το ενδιαφέρον από τις εθνικές κυβερνήσεις των χωρών, η δε Ελλάδα εκτός από συνεργάτες συναρμόδιων υπουργείων, κάλυψε και Τηλεοπτικά το γεγονός.

Διαβάστε περισσότερα...

Στήριξη από τα Πανεπιστήμια ζήτησε το ΕΔΜΝ

03.09.2016

Tο ΕΔΜΝ απέστειλε επιστολή προς όλους τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας μας ζητώντας τους να δίνονται περισσότερες εργασίες πτυχιακές – μεταπτυχιακές και διδακτορικά από τα ανάλογα βέβαια τμήματα - σχετικά με τις κοινωνίες και επιστήμες των μικρών νησιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Κομισιόν: Μπορεί η Ελλάδα να διατηρήσει το μειωμένο ΦΠΑ στα μικρά νησιά.

13.06.2016

Βρυξέλλες. Ξεκάθαρη απάντηση από τον εκπρόσωπο της κομισιόν και επικεφαλή της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας Donato Raponi, (European Commission, Head of Unit, DG TAXUD) ζήτησε ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου μικρών Νησιών Λευτέρης Κεχαγιόγλου σχετικά με την δυνατότητα επαναφοράς μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όσα μικρά νησιά αφαιρέθηκε και τη μη αφαίρεση του από τα υπόλοιπα.

Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με φορείς αρμοδίους για θέματα νησιωτικής πολιτικής

13.05.2016

Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προσεκλήθησαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, οι κάτωθι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα

Διαβάστε περισσότερα...

8o Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών. Συμπεράσματα

04.05.2016

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, την Ανωτάτη Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και τον Δήμο Σπετσών.
Την αιγίδα τους έθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΟΚΕ), η Βουλή των Ελλήνων και το καθ’υλην αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Το συνέδριο στήριξαν επίσης το INSULEUR, το CISD, ο ΕΟΑΕΝ και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών.

Κατά το τριήμερο του Πανελλήνιου Συνέδριου ακούσθηκαν όλες οι απόψεις και κατά την συζήτηση προέκυψαν τα συμπεράσματα:

Α. Η σημερινή κατάσταση έχει επιδεινώσει την βιωσιμότητα των μικρών νησιών. Σήμερα χώρος ισων ευκαιριών στην μικρονησιωτική Ελλάδα δεν υφίσταται. Η ανασφάλεια, η αγωνία ζωής στα μικρά νησιά ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Β. Το ΕΔΜΝ προτείνει και ενθαρρύνει την κυβέρνηση, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για μια κοινή δράση σε θέματα κοινωνικής σύγκλησης και συνοχής χωρίς χάσματα και ανισότητες, και την μετατροπή της μικρονησιωτικής Ελλάδας σε χώρο πραγματικών ισων ευκαιριών.
Η Βιωσιμότητα των μικρών νησιών είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη της πορείας όλης της χώρας και με αυτό το δεδομένο προτείνουμε:

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Μιλτιάδης Κύρκος στηρίζει την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία υπέρ των μικρών νησιών

07.03.2016

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής Μιλτιάδης Κύρκος στηρίζει την πρωτοβουλία που πήραν τα ευρωπαϊκά μικρά νησιά για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής Ελισσάβετ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ - ΒΡΥΩΝΙΔΗ στηρίζει την Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία υπέρ των μικρών νησιών

02.03.2016

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ στηρίζει την πρωτοβουλία που πήραν τα ευρωπαϊκά μικρά νησιά για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτριος Παπαδημούλης υπέρ των μικρών νησιών

29.02.2016

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτριος Παπαδημούλης στηρίζει την πρωτοβουλία που πήραν τα ευρωπαϊκά μικρά νησιά για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα...

1 2 3 4 5 6 7 8