ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη: Η έκθεση για τους Ευρωπαϊκούς λιμένες το πρώτο βήμα για προσέλκυση επενδύσεων

25.01.2016

Ψηφίστηκε σήμερα στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, ύστερα σχεδόν από ενάμιση χρόνο συνεχών διαπραγματεύσεων, η έκθεση σχετικά με τους νέους κανόνες για την ελεύθερη οργάνωση των λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοδοτική διαφάνεια των λιμένων, εισηγήτρια της οποίας για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) είναι η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη. Στόχος της εν λόγω έκθεσης είναι η προώθηση δικαιότερου ανταγωνισμού, η μείωση των νομικών ασαφειών και η ενδυναμωση της διαφάνειας, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των λιμενικών υπηρεσιών και την προσέλκυση επενδύσεων στα λιμάνια.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών στη Βουλή

21.01.2016

Το θεσμικό όργανο της Βουλής, την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και ορεινών περιοχών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καλεσμένο του Προέδρου του Δημήτρη Γάκη, ενημέρωσε το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές των μικρών νησιών μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικά και για τα μικρά νησιά τα συμπεράσματα από το Συνέδριο «ΕΞΥΠΝΕΣ Πολιτικές για ΕΞΥΠΝΑ Νησιά»

08.12.2015

Σημαντικά και για τα μικρά νησιά είναι τα συμπεράσματα από το συνέδριο «ΕΞΥΠΝΕΣ Πολιτικές για ΕΞΥΠΝΑ Νησιά», αλλά και οι επόμενες ενέργειες κατά την συνεδρίαση του INSULEUR στη Κροατία.
Έτσι κατά το διήμερο συνέδριο συζήτησαν οι θεσμικοί φορείς της ΕΕ και των μελών κρατών της, θέματα και στρατηγικές πού άπτονται της νησιωτικής ευρωπαϊκής ένωσης.
Την διοργάνωση είχε το INSULEUR το οποίο και με την προεδρία του Γιώργου Μπενέτου συζήτησε και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις σε θέματα πού άπτονται τα νησιά της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΤΗΛΟΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΙΣΙ

05.12.2015

ΤΟ ΕΠ ΤΗΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

17.11.2015

1. Ειδικότητα: Καθαρισμού Γραφείων
2. Ειδικότητα: Ενεργειακές Επιστήμες
3. Ειδικότητα: Επικοινωνίες
4. Ειδικότητα: Πρωτογενής τομέας
5. Ειδικότητα: Οικοτουρισμός – Γεωτουρισμός

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

01.11.2015

Η ασφαλής φθηνή τακτική καθόλο το χρόνο μεταφορά ανθρώπων πραγμάτων και δεδομένων από και προς τα νησιά μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία για έγγραφη δέσμευση ευρωβουλευτών υπέρ των μικρών νησιών.

16.10.2015

Πρωτοβουλία ανέλαβαν όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα μικρών νησιών για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής.
Συγκεκριμένα οι ενώσεις δικτύων μικρών Νησιών της Γαλλίας, Δανίας, Ελλάδας, Εσθονίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Κροατίας, Σουηδίας, Φιλανδίας, της Σκοτίας και των αυτόνομων νησιών Αλλαντ καλούν όλους τους εθνικούς τους ευρωβουλευτές να συνυπογράψουν την επιστολή τους εάν ενστερνίζονται και συμφωνούν με αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΣΤΕΛΛΌΡΙΖΟ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ

08.10.2015

Πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών και το 15 Ευρωπαϊκό Συνέδριο.
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σε κοινές συνεδρίες με το Ευρωπαϊκό συζήτησε τα προβλήματα των νησιών μας, έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις και προτάσεις των εκπροσώπων και των Στελεχών του (Κεα, Σπέτσες, Τήλος, Μαθράκι, Ιθάκη, Κάλαμος, Χάλκη, Καστελλόριζο, Ψαρά, Ύδρα, Λειψοί, ) και συνδιαμόρφωσε τις τελικές τοποθετήσεις τόσο του ΕΔΜΝ αλλά όσο και τις ευρωπαϊκής συνέλευσης.
Το ΕΔΜΝ επίσης συμμετείχε στο πρώτο ΔΣ της Ομοσπονδίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την νέα του σύνθεση.

Διαβάστε περισσότερα...

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εκπροσωπείτε μία Ελλάδα που αντιστέκεται και μάχεται.

05.10.2015

Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνέδριο σας διοργανώνεται στο Καστελλόριζο, το απώτατο ανατολικό ζωντανό σύνορο της χώρας μας.

Όλοι εσείς οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου μικρών νησιών που δίνετε καθημερινά τη μάχη παραμονής στον τόπο σας γνωρίζετε ότι αυτή περνάει μέσα από την Ανάπτυξη, γνωρίζετε καλά τη σημασία της γαλάζιας ανάπτυξης για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη
Γι’ αυτό η συνεργασία μας πρέπει να ενταθεί. Για να γίνουμε όλοι εμείς οι ευρωβουλευτές τα μάτια σας και η φωνή σας στις Βρυξέλες... τονίζει ανάμεσα στα άλλα ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτων της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης

Διαβάστε περισσότερα...

15η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών (ESIN)

29.09.2015

Η 15η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών φιλοξενήθηκε από το Ελληνικό μέλος της, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, στρέφοντας την προσοχή της στο Πρόγραμμα για τη Γαλάζια Ανάπτυξη της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

1 2 3 4 5 6 7 8