ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικά και για τα μικρά νησιά τα συμπεράσματα από το Συνέδριο «ΕΞΥΠΝΕΣ Πολιτικές για ΕΞΥΠΝΑ Νησιά»

08.12.2015

Σημαντικά και για τα μικρά νησιά είναι τα συμπεράσματα από το συνέδριο «ΕΞΥΠΝΕΣ Πολιτικές για ΕΞΥΠΝΑ Νησιά», αλλά και οι επόμενες ενέργειες κατά την συνεδρίαση του INSULEUR στη Κροατία.
Έτσι κατά το διήμερο συνέδριο συζήτησαν οι θεσμικοί φορείς της ΕΕ και των μελών κρατών της, θέματα και στρατηγικές πού άπτονται της νησιωτικής ευρωπαϊκής ένωσης.
Την διοργάνωση είχε το INSULEUR το οποίο και με την προεδρία του Γιώργου Μπενέτου συζήτησε και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις σε θέματα πού άπτονται τα νησιά της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΤΗΛΟΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΙΣΙ

05.12.2015

ΤΟ ΕΠ ΤΗΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

17.11.2015

1. Ειδικότητα: Καθαρισμού Γραφείων
2. Ειδικότητα: Ενεργειακές Επιστήμες
3. Ειδικότητα: Επικοινωνίες
4. Ειδικότητα: Πρωτογενής τομέας
5. Ειδικότητα: Οικοτουρισμός – Γεωτουρισμός

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

01.11.2015

Η ασφαλής φθηνή τακτική καθόλο το χρόνο μεταφορά ανθρώπων πραγμάτων και δεδομένων από και προς τα νησιά μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία για έγγραφη δέσμευση ευρωβουλευτών υπέρ των μικρών νησιών.

16.10.2015

Πρωτοβουλία ανέλαβαν όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα μικρών νησιών για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής.
Συγκεκριμένα οι ενώσεις δικτύων μικρών Νησιών της Γαλλίας, Δανίας, Ελλάδας, Εσθονίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Κροατίας, Σουηδίας, Φιλανδίας, της Σκοτίας και των αυτόνομων νησιών Αλλαντ καλούν όλους τους εθνικούς τους ευρωβουλευτές να συνυπογράψουν την επιστολή τους εάν ενστερνίζονται και συμφωνούν με αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΣΤΕΛΛΌΡΙΖΟ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ

08.10.2015

Πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών και το 15 Ευρωπαϊκό Συνέδριο.
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σε κοινές συνεδρίες με το Ευρωπαϊκό συζήτησε τα προβλήματα των νησιών μας, έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις και προτάσεις των εκπροσώπων και των Στελεχών του (Κεα, Σπέτσες, Τήλος, Μαθράκι, Ιθάκη, Κάλαμος, Χάλκη, Καστελλόριζο, Ψαρά, Ύδρα, Λειψοί, ) και συνδιαμόρφωσε τις τελικές τοποθετήσεις τόσο του ΕΔΜΝ αλλά όσο και τις ευρωπαϊκής συνέλευσης.
Το ΕΔΜΝ επίσης συμμετείχε στο πρώτο ΔΣ της Ομοσπονδίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την νέα του σύνθεση.

Διαβάστε περισσότερα...

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εκπροσωπείτε μία Ελλάδα που αντιστέκεται και μάχεται.

05.10.2015

Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνέδριο σας διοργανώνεται στο Καστελλόριζο, το απώτατο ανατολικό ζωντανό σύνορο της χώρας μας.

Όλοι εσείς οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου μικρών νησιών που δίνετε καθημερινά τη μάχη παραμονής στον τόπο σας γνωρίζετε ότι αυτή περνάει μέσα από την Ανάπτυξη, γνωρίζετε καλά τη σημασία της γαλάζιας ανάπτυξης για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη
Γι’ αυτό η συνεργασία μας πρέπει να ενταθεί. Για να γίνουμε όλοι εμείς οι ευρωβουλευτές τα μάτια σας και η φωνή σας στις Βρυξέλες... τονίζει ανάμεσα στα άλλα ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτων της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης

Διαβάστε περισσότερα...

15η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών (ESIN)

29.09.2015

Η 15η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών φιλοξενήθηκε από το Ελληνικό μέλος της, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, στρέφοντας την προσοχή της στο Πρόγραμμα για τη Γαλάζια Ανάπτυξη της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινάμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ…

28.09.2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Συνδιοργανωτή, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υποστήριξη της, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, το Γραφείο του περιφερειάρχη, το Τμήμα τουρισμού της Δωδεκανήσου και όλους όσους βοήθησαν από την περιφέρεια.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Δήμο Καστελλόριζου, τον εκτελών χρέη Δημάρχου, τον Αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο του ΔΣ, τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους Ευρωβουλευτές Κώστα Χρυσόγονο, Δημήτρη Παπαδημούλη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Εύα Καϊλή,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την BLUE STARR FERRIES
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την τιμή που μας έκανε να παρακολουθήσει τις εργασίες μας ο καθ Βύρων Κακούλας κάτοχος βραβείου ΝΟΜΠΕΛ Ιατρικής.

Διαβάστε περισσότερα...

Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Ένταξη των μικρών νησιών στην χρηματοδότηση για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα μεταφοράς

28.09.2015

"Η συνδεσιμότητα των μικρών νήσων μπορεί να εξεταστεί στο πλαίσιο του εκτεταμένου δικτύου, των προτάσεων της Ελλάδας που εκκρεμούν για στήριξη, καθώς και των διαρθρωτικών ταμείων, παρόλο που η συνδεσιμότητα των μικρών νησιών δεν αποτελεί μέρος του κύριου δικτύου του διαδρόμου Ανατολής/Ανατολικής Μεσογείου* των Διευρωπαϊκών Δικτύων μεταφοράς στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα." Αυτή την απάντηση έδωσε η Επίτροπος μεταφορών κα. V. Bulc σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ.

Διαβάστε περισσότερα...

1 2 3 4 5 6 7