ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικρά Νησιά μεγάλο πείσμα…

24.02.2016

Οι τεχνικές συναντήσεις προχωρούν σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία και φορείς της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Το ΕΔΜΝ με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση δέχεται την ανάληψη δράσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

05.02.2016

Οι ευρωβουλευτές ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ψήφισμα που υιοθέτησαν την Πέμπτη, να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση των μόνιμων μειονεκτημάτων που αντιμετωπίζουν τα ευρωπαϊκά νησιά. Το κείμενο επισημαίνει επίσης τις μοναδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών ροών οι νότιες νησιωτικές περιοχές της Ευρώπης και ζητά συνέχιση των ειδικών φορολογικών ρυθμίσεων για τα νησιά, "ιδίως των κρατών που υπάγονται σε προγράμματα οικονομικής προσαρμογής".

Διαβάστε περισσότερα...

Ορίσθηκε η επιτροπή ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών

27.01.2016

Ορίσθηκε η επιτροπή η οποία προτείνει, στοιχειοθετεί και τεκμηριώνει τις προτάσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δικτύων Μικρών Νησιών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη: Η έκθεση για τους Ευρωπαϊκούς λιμένες το πρώτο βήμα για προσέλκυση επενδύσεων

25.01.2016

Ψηφίστηκε σήμερα στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, ύστερα σχεδόν από ενάμιση χρόνο συνεχών διαπραγματεύσεων, η έκθεση σχετικά με τους νέους κανόνες για την ελεύθερη οργάνωση των λιμενικών υπηρεσιών και τη χρηματοδοτική διαφάνεια των λιμένων, εισηγήτρια της οποίας για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) είναι η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ - Βρυωνίδη. Στόχος της εν λόγω έκθεσης είναι η προώθηση δικαιότερου ανταγωνισμού, η μείωση των νομικών ασαφειών και η ενδυναμωση της διαφάνειας, με στόχο την αποτελεσματική λειτουργία των λιμενικών υπηρεσιών και την προσέλκυση επενδύσεων στα λιμάνια.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών στη Βουλή

21.01.2016

Το θεσμικό όργανο της Βουλής, την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και ορεινών περιοχών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καλεσμένο του Προέδρου του Δημήτρη Γάκη, ενημέρωσε το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές των μικρών νησιών μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικά και για τα μικρά νησιά τα συμπεράσματα από το Συνέδριο «ΕΞΥΠΝΕΣ Πολιτικές για ΕΞΥΠΝΑ Νησιά»

08.12.2015

Σημαντικά και για τα μικρά νησιά είναι τα συμπεράσματα από το συνέδριο «ΕΞΥΠΝΕΣ Πολιτικές για ΕΞΥΠΝΑ Νησιά», αλλά και οι επόμενες ενέργειες κατά την συνεδρίαση του INSULEUR στη Κροατία.
Έτσι κατά το διήμερο συνέδριο συζήτησαν οι θεσμικοί φορείς της ΕΕ και των μελών κρατών της, θέματα και στρατηγικές πού άπτονται της νησιωτικής ευρωπαϊκής ένωσης.
Την διοργάνωση είχε το INSULEUR το οποίο και με την προεδρία του Γιώργου Μπενέτου συζήτησε και σχεδίασε τις επόμενες κινήσεις σε θέματα πού άπτονται τα νησιά της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΤΗΛΟΣ ΠΑΕΙ ΠΑΡΙΣΙ

05.12.2015

ΤΟ ΕΠ ΤΗΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

17.11.2015

1. Ειδικότητα: Καθαρισμού Γραφείων
2. Ειδικότητα: Ενεργειακές Επιστήμες
3. Ειδικότητα: Επικοινωνίες
4. Ειδικότητα: Πρωτογενής τομέας
5. Ειδικότητα: Οικοτουρισμός – Γεωτουρισμός

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

01.11.2015

Η ασφαλής φθηνή τακτική καθόλο το χρόνο μεταφορά ανθρώπων πραγμάτων και δεδομένων από και προς τα νησιά μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία για έγγραφη δέσμευση ευρωβουλευτών υπέρ των μικρών νησιών.

16.10.2015

Πρωτοβουλία ανέλαβαν όλα τα ευρωπαϊκά δίκτυα μικρών νησιών για την δημιουργία ομάδας υποστηρικτών ευρωβουλευτών σε θέματα μικρονησιωιτκής πολιτικής.
Συγκεκριμένα οι ενώσεις δικτύων μικρών Νησιών της Γαλλίας, Δανίας, Ελλάδας, Εσθονίας, Ιρλανδίας, Ιταλίας, Κροατίας, Σουηδίας, Φιλανδίας, της Σκοτίας και των αυτόνομων νησιών Αλλαντ καλούν όλους τους εθνικούς τους ευρωβουλευτές να συνυπογράψουν την επιστολή τους εάν ενστερνίζονται και συμφωνούν με αυτήν.

Διαβάστε περισσότερα...

1 2 3 4 5 6 7 8