ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΑΣΤΕΛΛΌΡΙΖΟ: ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ

08.10.2015

Πραγματοποιήθηκε στο Καστελλόριζο το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών και το 15 Ευρωπαϊκό Συνέδριο.
Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών σε κοινές συνεδρίες με το Ευρωπαϊκό συζήτησε τα προβλήματα των νησιών μας, έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις και προτάσεις των εκπροσώπων και των Στελεχών του (Κεα, Σπέτσες, Τήλος, Μαθράκι, Ιθάκη, Κάλαμος, Χάλκη, Καστελλόριζο, Ψαρά, Ύδρα, Λειψοί, ) και συνδιαμόρφωσε τις τελικές τοποθετήσεις τόσο του ΕΔΜΝ αλλά όσο και τις ευρωπαϊκής συνέλευσης.
Το ΕΔΜΝ επίσης συμμετείχε στο πρώτο ΔΣ της Ομοσπονδίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την νέα του σύνθεση.

Διαβάστε περισσότερα...

Μ.ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Εκπροσωπείτε μία Ελλάδα που αντιστέκεται και μάχεται.

05.10.2015

Και είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνέδριο σας διοργανώνεται στο Καστελλόριζο, το απώτατο ανατολικό ζωντανό σύνορο της χώρας μας.

Όλοι εσείς οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Δικτύου μικρών νησιών που δίνετε καθημερινά τη μάχη παραμονής στον τόπο σας γνωρίζετε ότι αυτή περνάει μέσα από την Ανάπτυξη, γνωρίζετε καλά τη σημασία της γαλάζιας ανάπτυξης για την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη
Γι’ αυτό η συνεργασία μας πρέπει να ενταθεί. Για να γίνουμε όλοι εμείς οι ευρωβουλευτές τα μάτια σας και η φωνή σας στις Βρυξέλες... τονίζει ανάμεσα στα άλλα ο Επικεφαλής των Ευρωβουλευτων της ΝΔ Μανόλης Κεφαλογιάννης

Διαβάστε περισσότερα...

15η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών (ESIN)

29.09.2015

Η 15η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών φιλοξενήθηκε από το Ελληνικό μέλος της, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, στρέφοντας την προσοχή της στο Πρόγραμμα για τη Γαλάζια Ανάπτυξη της Ε.Ε.

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινάμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ…

28.09.2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Συνδιοργανωτή, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την υποστήριξη της, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, το Γραφείο του περιφερειάρχη, το Τμήμα τουρισμού της Δωδεκανήσου και όλους όσους βοήθησαν από την περιφέρεια.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον Δήμο Καστελλόριζου, τον εκτελών χρέη Δημάρχου, τον Αντιδήμαρχο, τον πρόεδρο του ΔΣ, τα στελέχη και το προσωπικό του Δήμου.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους Ευρωβουλευτές Κώστα Χρυσόγονο, Δημήτρη Παπαδημούλη, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Εύα Καϊλή,
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την BLUE STARR FERRIES
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για την τιμή που μας έκανε να παρακολουθήσει τις εργασίες μας ο καθ Βύρων Κακούλας κάτοχος βραβείου ΝΟΜΠΕΛ Ιατρικής.

Διαβάστε περισσότερα...

Ε.ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ: Ένταξη των μικρών νησιών στην χρηματοδότηση για τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα μεταφοράς

28.09.2015

"Η συνδεσιμότητα των μικρών νήσων μπορεί να εξεταστεί στο πλαίσιο του εκτεταμένου δικτύου, των προτάσεων της Ελλάδας που εκκρεμούν για στήριξη, καθώς και των διαρθρωτικών ταμείων, παρόλο που η συνδεσιμότητα των μικρών νησιών δεν αποτελεί μέρος του κύριου δικτύου του διαδρόμου Ανατολής/Ανατολικής Μεσογείου* των Διευρωπαϊκών Δικτύων μεταφοράς στον οποίο συμμετέχει η Ελλάδα." Αυτή την απάντηση έδωσε η Επίτροπος μεταφορών κα. V. Bulc σε ερώτηση της Ευρωβουλευτού ΝΔ Ελίζας Βόζεμπεργκ.

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Καστελλόριζο διοργανώνεται το 7ο Πανελλήνιο και 15ο Ευρωπαϊκό συνέδριο μικρών νησιών

17.09.2015

Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων μικρών νησιών, πανεπιστήμια και εκπρόσωποι από τα ευρωπαϊκά δίκτυα μικρών νησιών συναντιούνται στο Μοναδικό Καστελλόριζο και συζητούν θέματα πού τα αφορούν.
Το Τετραήμερο συνέδριο συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μια περιφέρεια με έντονη παρουσία στα ευρωπαϊκά νησιωτικά τεκταινόμενα και την χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και της Blue Star Ferries

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΚΕ, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν το ΕΔΜΝ απαντώντας στην επιστολή μας.

16.09.2015

Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ απέστειλαν επιστολή ενώ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προχώρησε σε κοινή σύσκεψη με κορυφαία στελέχη της και μας ενημέρωσαν για τις δράσεις πού σχεδιάζουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Έχετε υπολογίσει Μέτρα ελάφρυνσης των συνεπειών του νέου Μνημονίου για την νησιωτική Ελλάδα;

02.09.2015

Επιστολή προς όλους τους αρχηγούς κομμάτων έστειλε ο πρόεδρος του ΕΔΜΝ Λευτέρης Κεχαγιόγλου, ρωτώντας τους Εάν πιστεύουν ότι το νέο μνημόνιο που υπογράφει πλήττει τις νησιωτικές μας κοινωνίες και εάν ΝΑΙ : πώς προβλέπουν τα κόμματα τους να επέλθει ελάφρυνση των συνεπειών του μνημονίου πού πλήττει την Μικρονησιωτική Ελλάδα και γενικά την περιφέρεια

Διαβάστε περισσότερα...

Επίσκεψη του ΕΔΜΝ στις Βρυξέλλες.

12.07.2015


Το ΕΔΜΝ Συμμετείχε στην Ανοικτή ακρόαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Insuleur, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νησιών και παράκτιων περιοχών CPMR και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μικρών Νησιών ESIF.

Διαβάστε περισσότερα...

1η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020

18.06.2015

Το ΕΔΜΝ εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του δικτύου Γιώργος Τηλ. Βασιλόπουλος.
Μεταξύ των άλλων μίλησε για την σωστή διαχείριση του προσωπικού ώστε να υπάρχει απόδοση έργου και είπε ότι η συγκριτική αξιολόγηση είναι αρνητικό για τα Μικρά Νησιά. Στη θέση της συγκριτικής αξιολόγησης θα πρέπει να είναι η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα...

1 2 3 4 5 6 7 8