ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Μικρά Νησιά μαζί με την Αειφόρο Ανάπτυξη

02.03.2015

Οι πρόεδροι του CISD , Μαργαρίτα Καραβασίλη και του ΕΔΜΝ , Λευτέρης Κεχαγιόγλου, υπογράφοντας αυτό το πρωτόκολλο εκφράζουν -ανάμεσα στα άλλα- και την βούλησή τους να συμβάλουν στην υιοθέτηση και εφαρμογή μιας ιδιαίτερης αναπτυξιακής πολιτικής για τις νησιωτικές περιοχές, ενώ έμφαση δίνεται και στην συνεργασία τους τόσο σε θέματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσο στην διάχυση του πνεύματος της αειφόρου ανάπτυξης στα μικρά νησιά..

Διαβάστε περισσότερα...

θέσεις του ΕΔΜΝ σχετικά με τις πρώτες Προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης

10.02.2015

Σχετικά με τις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα και σε ότι αφορά τα μικρά νησιά της πατρίδας μας, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών ζητεί από την νέα κυβέρνηση:

Διαβάστε περισσότερα...

Μ Α Ζ Ι

21.12.2014

ΜΑΖΙ αποφάσισαν στην πρώτη συνάντηση όλοι οι συμμετέχοντες φορείς από τις νησιωτικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της Αττικής, να συμμετέχουν στην προσπάθεια για μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ τους, με απώτερο στόχο την καλυτέρευση της ζωής τόσο στα νησιά μας, όσο και των επισκεπτών σε αυτά

Διαβάστε περισσότερα...

Τέσσερις σημαντικές Ημερίδες της Ναυτιλίας υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών

19.12.2014

Η εταιρεία LIBERTY PRESS και το Ινστιτούτο Ναυτιλιακών & Οικονομικών αποφάσισε να συμμετάσχει με περίπτερο στην διάρκεια και των 3 ημερών, ενώ παράλληλα θα διοργανώσει 4 σημαντικές ημερίδες :

Διαβάστε περισσότερα...

Υπεγράφει στα Χανιά τιο πρωτόκολλο Συνεργασίας

13.12.2014

Υπεγράφει στα Χανιά κατα την 36η γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ το πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΔΜΝ και του ΕΟΑΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα...

smart island

12.12.2014

το ΕΔΜΝ συμμετέχει στο συνέδριο εξυπνα νησιά με το ΕΠ smart islands.eu

Διαβάστε περισσότερα...

Στο πανευρωπαϊκό Συνέδριο του INSULEUR το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

08.12.2014

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών στο σημαντικότερο Συνέδριο πού αφορά τη νησιωτική Οικονομία.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, είναι συνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων και του τοπικού Επιμελητηρίου Χανίων

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΕΔΕ: Κοινή συνεδρίαση

05.12.2014

Περισσότεροι πόροι από ΠΔΕ στους μικρούς δήμους χωρίς διαχειριστική επάρκεια.
Κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν σήμερα, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και τα προεδρεία των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού του 2015.
Κατά την συνεδρίαση αποφασίσθηκαν οι 11 προτάσεις της ΚΕΔΕ προς τα συναρμόδια Υπουργεία . Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και η ουσιαστική αύξηση του μεριδίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προτεραιότητα σε μικρούς και ορεινούς Δήμους που δεν διαθέτουν διαχειριστική επάρκεια. Όλα τα προτεινόμενα θέματα είναι:

Διαβάστε περισσότερα...

Η μεγαλύτερη νησιωτική περιφέρεια της χώρας εκλέγει τα όργανα της ΠΕΔ.

07.10.2014

Η περιφέρεια με τα περισσότερα μεγάλα και μικρά νησιά της χώρας ολοκληρώνει σήμερα στις 4 και μισή την εκλογική της διαδικασία και αμέσως μετά ξεκινά η καταμέτρηση και η ανακοίνωση της νέας σύνθεσης του οργάνου..

Διαβάστε περισσότερα...

Το Λύκειο Κυθήρων Στις Βρυξέλλες

05.04.2014

«Το Λύκειο των Κυθήρων στις Βρυξέλλες»
Όταν το νησί που αναδύθηκε η Θεά Αφροδίτη, τα Κύθηρα, βρέθηκε δια των μαθητικών αντιπρόσωπων του στο κέντρο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων, τις Βρυξέλλες….

Μαθητές της Β’ τάξης του Γενικού Λυκείου Κυθήρων συνοδευόμενοι από τον διευθυντή, κ. Φατσέα Δημήτριο και την καθηγήτρια τους, κα. Γαραντζιώτη Ιωάννα, πραγματοποίησαν τριήμερη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή κου. Γιώργιου Σταυρακάκη.

Η επίσκεψή μας αυτή πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Ευρωβουλευτή κου Σταυρακάκη και του πρόεδρου του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, κου. Κεχαγιόγλου, ο οποίος και μας συντρόφεψε σε αυτό μας το ταξίδι και μας «συνόδευσε» με την υπόσχεση ότι «Εμείς, ως Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, θα είμαστε πάντα δίπλα σας σε ό,τι θελήσετε».
Εκφράζουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον Ευρωβουλευτή κ. Σταυρακάκη και στον Πρόεδρο του ΕΔΜΝ κ. Κεχαγιόγλου και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους.
Οι Μαθητές
Νεφέλη Γκογκώτση
Αντωνία Φατσέα
Άγγελος Δαπόντες
Arta Latifi
Ermelinda Cenaj
Ευγενία Καστρισίου
Θεώνη Αποστόλου

Διαβάστε περισσότερα...

1 2 3 4 5 6 7
Notice:
PImage - Missing image file: /var/www/vhosts/smallislands.org/httpdocs/userFiles/News/kithira1