Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με φορείς αρμοδίους για θέματα νησιωτικής πολιτικής

Το ΕΔΜΝ Παρών σε συνέχεια της ακρόασης της Βουλής


13.05.2016

Σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με φορείς αρμοδίους για θέματα νησιωτικής πολιτικής

              Με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής προσεκλήθησαν σε σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στον Πειραιά, οι κάτωθι εμπλεκόμενοι φορείς προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα που αφορούν τη νησιωτικότητα. Οι φορείς οι οποίοι προσεκλήθησαν είναι:

·         η Ευρωπαική Επιτροπή Νησιωτικών και Παράκτιων Περιοχών

·         το Ευρωπαικό Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων

·         η Ευρωπαική Ομοσπονδία Μικρών Νησιών

·         ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών

·         το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

·         το Παρατηρητήριο Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη καθώς και

·         η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.

            Λόγω δικαιολογημένου κωλύματος των υπολοίπων, παρευρέθησαν οι κ.κ. Θράσος Καλογρίδης Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Μικρών Νησιών, Ελευθέριος Κεχαγιόγλου Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, Γιώργος Μπενέτος Πρόεδρος του Ευρωπαικού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων καθώς και ο Καθηγητής κ. Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Πρόεδρου του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθήνας.

            Κατά τη συζήτηση που έγινε αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα που αφορούν στο Συμβούλιο Νησιωτικής Πολιτικής, στη ρήτρα νησιωτικότητας, στο Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και σε άλλα θέματα που άπτονται του νησιωτικού χώρου. Κυρίως όμως, συζητήθηκε το θέμα της από κοινού δράσης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τους ανωτέρω φορείς, προς επίτευξη ενός καλυτέρου αποτελέσματος  για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών και την ανάδειξης των αναγκών των νησιών μας.

Φωτογραφίες:
  • GGAI1
  • GGAI2