Στο πανευρωπαϊκό Συνέδριο του INSULEUR το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών

Χανιά 12 Δεκεμβρίου 2014.


08.12.2014

Το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών θα εκπροσωπήσει την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών στο σημαντικότερο Συνέδριο πού αφορά τη νησιωτική Οικονομία.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά, είναι συνδιοργάνωση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων και του τοπικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Henri Malosse, ο Πρόεδρος του INSULEUR Γιώργος Μπενέτος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων  Ιωάννης Μαργαρώνης.

Το θέμα του Συνέδριου κινείται στην κατεύθυνση των έξυπνων νησιών και των εφαρμογών πού ενθαρρύνουν την οικονομία και την ανάπτυξη.

Το συνέδριο διαρθρώνετε σε δύο μέρη. Στο Α μέρος  θα συζητηθούν ποιος είναι ο ρόλος των έξυπνων νησιών ως εργαλεία για την  ενθάρρυνση της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Στο Β μέρος τα  Έξυπνα νησιά στην πράξη.
Σε αυτήν την σύνοδο οι αντιπρόσωποι των τοπικών αρχών από τις νησιωτικές περιοχές θα συζητήσουν τις κύριες προκλήσεις στην εφαρμογή της έξυπνης έννοιας νησιών, και θα παρουσιάσουν τις καλύτερες πρακτικές που εφαρμόζονται στις περιοχές τους. Στο πάνελ αυτό συμμετέχουν: Colette Koury Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Γουαδελούπης, Antoine Mondoloni πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κορσικής, Ιωάννης Ρούσσος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Antonio Gómez Αντιπρόεδρος των Βαλεαρίδων και ο Λευτέρης Κεχαγιόγλου Πρόεδρος του ΕΔΜΝ και μέλος του ΔΣ της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών. Το πάνελ συντονίζει η Anna Maria Darmanin Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής κ Κοινωνικής Επιτροπής και Αναλυτής της ομάδας εργασίας των Έξυπνων νησιών.