ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΜΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.

Διεξήχθη ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη και συνεργάτες του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών


06.11.2017

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΜΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΝΗΣΙΩΝ.

Διεξήχθη ψηφοφορία ανάμεσα στα μέλη και συνεργάτες του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών για τον πιο συνεργάσιμο Έλληνα ( Ελληνίδα)  Ευρωβουλευτή σχετικά με θέματα που άπτονται των Ελληνικών Μικρών Νησιών. Εστάλει email για ψηφοφορία σε 547 αιρετούς, συνεργάτες, εμπειρογνώμονες, μικρονησιώτες και ενδιαφερόμενους για θέματα μικρών νησιών. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία διήρκησε 4 μέρες. ( Παρασκευή 27-10-2017  έως και Δευτέρα 30-10-2017 Πρώτη στην προτίμηση ήρθε η Μαρία ΣΠΥΡΑΚΗ (22,53%) και Δεύτεροι οι: Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (16,20%) και Μανώλης ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ (16,20%)

Ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών προτάθηκαν οι  Ευρωβουλευτές οι οποίοι στήριξαν σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο τα μικρά νησιά. Έτσι: βρέθηκαν  449 ερωτήσεις στο ΕΚ από το Σύνολο των 571 Ευρωβουλευτών όπου υπήρχε αναφορά η Λέξη «Νησί».  Από τους 571 οι 19 έχουν καταθέσει κοινές ερωτήσεις. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε και πρότεινε τους 4: Alyn SMITH (Σκωτία),   Tonino PICULA ( Κροατία),  Maria SPYRAKI (Ελλάδα) και  Matt CARTHY ( Ιρλανδία)

Φωτογραφίες:
  • Maria SPYRAKI
  • Dimitris PAPADIMOULIS
  • Manolis KEFALOGIANNIS
  • Alan SMITH
  • Tonino PICULA
  • Matt CARTHY