Τρεις γυναικείες φωνές κατά της χρήσης του πλαστικού στα νησιά.

Το ΕΔΜΝ Συμμετέχει ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία


28.06.2018

 

Τρεις γυναικείες φωνές κατά της χρήσης του πλαστικού στα νησιά.

Τρεις γυναίκες-μητέρες- ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που προέρχονται από νησιωτικές χώρες, ενώνουν τις δυνάμεις τους  για να πείσουν τους συμπολίτες τους για την ανάγκη να μειωθεί η χρήση των πλαστικών.

Στο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ ότι ως το 2030 όλες οι πλαστικές συσκευασίες θα είναι επαχρησιμοποιούμενες ή ανακυκλώσιμες , η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη με τη συμμετοχή των Ελένα Βιρκούνεν από τη Φινλανδία και Σοφία Ριμπέιρο από την Πορτογαλία, την Πέμπτη 28 Ιουνίου διοργανώνει στις Βρυξέλλες ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «απαγόρευση της χρήσης των πλαστικών μιας χρήσης στα ευρωπαϊκά νησιά».

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάϊνεν, ο οποίος προέρχεται από την Φινλανδία.

Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει ο πρόεδρος του Δικτύου Ελληνικών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση μιας μια εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη μείωση ή την απαγόρευση της χρήσης πλαστικών μιας χρήσης στα ευρωπαϊκά νησιά.

Δεδομένου του γεγονότος ότι τα νησιά περιβάλλονται από νερό, τα πλαστικά μιας χρήσης έχουν αυξημένη πιθανότητα να καταλήξουν ως απορρίμματα θαλάσσης, με πολλαπλές αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η πρωτοβουλία αυτή θα παρακολουθηθεί από παράλληλες εκδηλώσεις σε τοπικά κοινοτικά νησιά με την τοπική κοινότητα, προκειμένου να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί για τη σημασία της απαγόρευσης των πλαστικών μιας χρήσης.